Malay Tutor

View Tutor Profiles

APPROACH to SUCCESS

Bahasa Melayu ialah bahasa kebangsaan di Brunei, Malaysia dan Singapura. Bahasa Melayu dialek Melayu yang dituturkan di Singapura.

Bahasa Melayu yang kaya dengan pelbagai variasi wajib kita guna mengikut later, wadah dan topik perbincangan dan berkembang melalui tiga tahap perkembangan yaitu penulisan, pembakuan dan permodenan

Bahasa Melayu merupakan bahasa aglutinaf bermaksud makna perkataan boleh diubah dengan menambah imbuhan tertentu. Umumnya, kata dasar atau kata akar terdiri daripada kata kerja.

Cemerlang

Penguasaan bahasa Melayu yang baik boleh mempersiapkan anda untuk pelbagai kerjaya yang cemerlang! Jika anda suka membaca, menulis dan berkomunikasi, maka bahasa Melayu akan menarik minat anda. Di samping itu, aplikasi bahasa Inggeris ada di mana-mana dan latar belakang yang kuat dalam bahasa Melay dapat membantu anda dalam banyak kerjaya yang berbeza.

Menguasai bahasa Melayu tidak datang mudah. Ia memerlukan kegigihan, masa & usaha untuk berdedikasi ke arah pembelajaran.Untuk membantu anak anda mengembangkan pemahaman yang mendalam tentang bahasa Melayu, anda harus mempertimbangkan untuk mendaftarkan mereka dalam Tuisyen Melayu 1 hingga 1 yang berkualiti. Tutor Melayu Terbaik boleh didapati dengan bayaran yang berpatutan. Agensi Tuisyen # 1 Singapura boleh membantu anda dalam hal ini.

Cabaran

Mencapai gred yang baik dalam bahasa Melayu memerlukan lebih daripada sekadar menghafal kata-kata dan cuba menggunakannya dengan berkesan. Ia juga memerlukan pemahaman tentang prinsip asas, pemikiran kritis, dan kemahiran menulis. Setiap peringkat bahasa Melayu memerlukan ilmu yang diperoleh di semua peringkat sebelum ini.

Di Singapura, terdapat banyak Tutor Melayu ternama yang menawarkan Tuisyen Melayu Rendah, Tuisyen Melayu PSLE, Tuisyen Melayu Menengah, Tuisyen Bahasa Melayu Peringkat O, Tuisyen Melayu IP & A Peringkat Tuisyen Melayu. Tutor Pakar ini mempunyai pengetahuan dan kemahiran untuk memberikan teknik yang betul untuk belajar &berjaya dalam bahasa Melayu. Kami mempunyai Tutor Melayu yang sesuai untuk anda.

Rancang

Untuk membantu pelajar yang bergelut menghadapi masalah bahasa Melayu, sebaiknya libatkan Tutor Rumah yang berkebolehan. Interaksi peribadi secara bersemuka tidak boleh ditiru walaupun di sekolah cemerlang yang ditadbir oleh Kementerian Pendidikan Singapura. Sifat individu Tuisyen Rumah menggalakkan hasil pembelajaran yang terbaik

Kelas besar menyebabkan ramai pelajar tidak dapat mengatasi atau mengikuti kandungan mata pelajaran yang mencabar. Guru kelas tunggal tidak boleh selalu mengarahkan perhatian yang diperlukan kepada semua 25 atau 30 pelajar. Agensi Tuisyen Terbaik Singapura akan dapat mencari anda Tutor Bahasa Melayu yang berkesan untuk mengisi semua jurang pembelajaran dalam bahasa Melayu. Tindakan segera pergi jauh ke arah kemahiran!

Assess Student’s Merits

Tutor will detemine students’ relative merits in building knowledge. This is documented for future reference.

Discover Areas for Improvement

Tutor will assess student’s current state of subject proficiency. Strengths and areas for improvement are identified.

Tailor an Effective Learning Plan

An effective and timely- feasible learning plan is tailored to the learning needs of the individual student.

Mark Goals for the Medium Term

Academic Achievement is projected for the short to medium term. This will be a marker for long term success.

Detemine Levels of Understanding

Consistent points to gauge student understanding is spaced in time. Grades are collected to serve as markers.

Practice for Success

Homework & short tests will anchor critical concepts. Testing is the best measurement for predictive success!

Choose a teacher for 1-on-1 Tuition

Start learning today!